Джордж Клуни и Амал Аламудин сключиха граждански брак
Джордж Клуни и Амал Аламудин сключиха граждански брак / Guliver/Getty Images

Джордж Клуни и Амал Аламудин за втори път имаха възможност да си кажат "Да", след като сключиха граждански брак в исторически дворец край Канале гранде във Венеция, съобщиха световните информационни агенции.

Сключването на гражданския брак идва два дни след частната им сватбена церемония, на която присъстваха членове на семействата им и приятели на холивудската знаменитост.

Известният актьор, режисьор и продуцент Клуни и адвокатката Аламудин, която е родом от Ливан, пристигнаха с водно такси. На ръцете си те носеха венчални халки. Клуни бе облечен в елегантен сив костюм, а Аламудин носеше сако и панталон в кремав цвят в комбинация с шапка с голяма периферия. Тъй като в съответствие с италианските закони частната им сватбена церемония преди два дни няма юридическа стойност, те пристигнаха в кметството във Венеция. Хиляди фенове от сутринта чакаха идването им.

В кметството церемонията бе ръководена от бившия кмет на Рим и приятел на Клуни Валтер Велтрони. Сред гостите обаче не бе нито една от знаменитостите, които присъстваха на частната церемония през уикенда - бившият топмодел Синди Крофорд, актьорите Мат Деймън и Бил Мъри, певецът Боно.

За сметка на това черна котка, която в Италия е знак за зла участ, премина през площада пред кметството преди пристигането на двойката.

Според близки до Клуни и Аламудин, за място на медения си месец те са избрали Маракеш, туристическата перла на Мароко. Всички изключителни права за правото да се публикуват снимки от частната сватбена церемония, гражданския брак и празненствата на двойката през последните три дни са предоставени на американското списание Vogue.

Източник: БТА