Джей Зи не иска кариера като тази на Еминем
Джей Зи не иска кариера като тази на Еминем / снимка: БГНЕС

Американският рапър Джей Зи не би искал да има музикална кариера като тази на младия си колега Еминем, който трябва да носи бронежилетка на върха на славата си, посочва Контактмюзик.

Чернокожият рапър, който е женен за поп звездата Бионсе, разкри, че не би искал успеха на Еминем, който той е успял да постигне в миналото. "Никога не съм му го казвал, но си спомням, че Еминем дойде веднъж в студиото, когато правехме "Moment of Clarity", която той продуцира за "The Black Album". Мисля, че беше 2003 г. Албумът "The Eminem Show" беше излязъл на пазара и той беше нещо като най-големият рапър в света, успял да продаде около 20 милиона копия в целия свят. Но когато пристигна в студиото, си спомням, че го прегърнах и усетих, че той носи бронежилетка под дрехите. Не мога да си представя това като цената на успеха. Имам предвид, че той обича рапа и иска да бъде успешен през цялата си кариера. Когато най-накрая го постига обаче, има един черен облак, който е надвиснал над него", разказва нашумелият рапър, цитиран от БГНЕС.

Джей Зи, чието истинско име е Шон Кори Картър, защити и Кание Уест след нападките, отправени от него по отношение на Тейлър Суифт, при връчването на музикалните награди на MTV през 2009 г. Джей Зи заяви пред списание Interview, че той, както и много други хора, смятат клипа на Бионсе "Single Ladies" за по-добър от този на кънтри изпълнителката Тейлър Суифт.