Дисни планира игрална версия на Мечо Пух
Дисни планира игрална версия на Мечо Пух / Guliver/Getty Images

След успеха на игралната версия на "Пепеляшка", компания "Дисни" разкри плановете си да адаптира за големия екран и историята на "Мечо Пух", съобщи Контактмюзик.

Снимки от премиерата на игралната версия на "Пепеляшка" вижте тук

Новината идва броени дни след като филмовото студио оповести, че ще снима игрална версия на анимацията "Мулан". Популярният герой Мечо Пух от книгите на А. А. Милн за пръв път "оживява" като анимационен герой през 1966 г. и от тогава редовно фигурира във филми и телевизионни поредици на "Дисни".

Игралната версия на "Мечо Пух" вероятно ще разказва за вече порасналия Кристофър Робин, който се завръща в Гората и преоткрива своите приятели от детството. Сценарият за филма е поверен на Алекс Рос Пери. От публикацията не става ясно дали Мечо Пух, Прасчо, Тигъра и останалите животински герои ще бъдат анимирани, или ще бъдат използвани истински животни, озвучени от актьори.

Историите на Мечо Пух и Мулан са само част от планираните от "Дисни" игрални версии на популярни анимации. Компанията ще адаптира за големия екран също "Книга за джунглата", "Красавицата и звярът", "Дъмбо", "Драконът на Пийт".

Източник: БТА