Две Instagram инфлуенсърки са заплашени от депортация заради експеримент за социалните мрежи, който си направиха в Бали. 

Джош Палър Лин и Лея Си публикуваха видео в Instagram, на което се вижда как се разхождат из остров Бали, като вместо задължителната маска на лицето, те всъщност са си нарисували такава. Става въпрос за съвсем истинска синя и бяла боя. Каналът "OMG Facts" във vbox7 разказва.

От видеото се вижда, че номерът с боята работи - когато инфлуенсърите се опитват да влязат в мол - охраната ги пуска, но пък посетителите на търговския обект им хвърлят повече от странни погледи.
 

Историята обаче показва, че да се снимат и публикуват тези кадри не е добра идея, ако искат да останат неразкрити. Всъщност видеото става вайръл и днес двете инфлуенсърки са заплашени от депортиране. Индонезийските власти обявиха, че паспортите на двете момичета са иззети и скоро ще напуснат страната. 

Чужденци, хванати без маски на Бали, са наказани с лицеви опори (СНИМКИ)

Междувременно обаче стана ясно, че и охраната на мола ще понесе последици за това, че е пуснал инфлуенсърките в търговския обект без маски. "Те не просто нарушават правилата, но и умишлено провокират, така че е редно да бъдат санкционирани сериозно", е мнението на прокуратурата.

След целия този шум Джош Палър Лин и Лея Си публикуваха ново видео. В него те се извиняват за действията си и обясняват, че не са искали да покажат неуважение към местните закони. Опитвали се просто да забавляват хората.