Денис Родман твърди, че е видял чичото на Ким Чен Ун жив и здрав
Денис Родман твърди, че е видял чичото на Ким Чен Ун жив и здрав / снимка: БГНЕС, архив

Бившият американски баскетболист Денис Родман твърди, че по време на посещението си в Северна Корея през януари е видял чичото на севернокорейския ръководител Ким Чен Ун, който бе екзекутиран миналия декември от режима.

В интервю за американското списание DuJour известния със своята ексцентричност спортист, който счита Ким Чен Ун за „свой приятел завинаги” заяви: „Последния път, когато ходих там, когато казваха, че са убили приятелката си, че са убили чичо му и са го хвърлили на кучетата, те бяха точно до мен”, отбелязва БГНЕС.

Когато водещата го попита дали действително говори за чичото Джан Сон-тек, елиминиран от племенника си през декември, Родмън потвърди, че „той беше прав до мен”.

В същото интервю бившият баскетболист каза, че Ким Чен Ун иска да се срещне с американския президент Барак Обама и че не смята да използва атомна бомба. Джан Сон-тек, който бе считан за ментор на младия севернокорейски ръководител, бе задържан, съден по бърза процедура и след това екзекутиран на 12 декември, като екзекуцията му бе потвърдена от режима.

Родман, който е известен като че ли повече с ексцентричното си поведение и външен вид - пиърсинги, многоцветна коса, татуировки, отколкото с петте си титли в НБА, е много критикуван в САЩ заради посещенията си в Северна Корея и връзките си със севернокорейския диктатор.