Цветът на рокля породи невиждани спорове в интернет, дели човечеството на две
Цветът на рокля породи невиждани спорове в интернет, дели човечеството на две / снимка: Tumblr

Киберпространството бе разкъсано от от остър диалектически спор този петък по повод цвета на една рокля, качена в интернет - дали тя е била бяла и златиста, или напротив - черна и синя, пише агенция Ройтерс.

Фотосът на тоалета беше постван в сряда в уебсайта за споделяне на снимки Tumblr от потребител, който използваше прякора „swiked”. Но дебатът се разгоря истински едва когато информационният сайт Buzzfeed призова хората да се произнесат какъв според тях е истинският цвят на роклята.

„От днес нататък човечеството ще бъде разделено на две”, коментира американската актриса Елън де Дженерис: „На синьо и черна и на бяло и златна половинка!”.

Популярната американска певица Тейлър Суифт написа в страницата си в Twitter, че явно има някакъв трик, но че и за слепите е видно, че тоалетът е издържан в синьо и черно!”. На нейна страна застана и Джъстин Бийбър.

Коренно противоположното мнение пък застъпиха актрисата Кат Денингс, състезателят по американски футбол от „Ню Йорк янкис” Джейкъби Елсбъри и Ким Кардашиян, които заложиха на бяло-златистия вариант. Но пък съпругът на Ким, Кание Уест, премина към противниковия лагер, като съзря черно-синьото в тоалета.

Цветът на рокля породи невиждани спорове в интернет дели човечеството на две
netinfo


Разгорещеният дебат обхвана 22 милиона души в сайта на Buzzfeed, без спорът да може да бъде решен. По този повод беше организирана и специална анкета. Броят на респондентите, видели роклята в бяло и златисто, се оказа преобладаващ - 72 на сто. Специалистите обясняват коренно различното възприятие на фотоса от специалното изкуствено синьо осветление, при което е била заснета дрехата. То е склонно да подмами мозъка. Но не е ясно все още защо се появяват тези драстични разлики при интерпретирането на цветовете.

Източник: БТА