Червената коса на Джулиан Мур се отразява в стила й на обличане
Червената коса на Джулиан Мур се отразява в стила й на обличане / снимка: БГНЕС, архив

Актрисата Джулиан Мур опитва да избягва цветове, които не отиват на червената й коса и смята, че черните костюми са най-доброто облекло за нея. 53-годишната актриса сама признава, че обикновено се облича в черни или неутрални тонове в ежедневието си, защото огнените й коси не отиват на смелите цветови комбинации.

„Не обличам много цветове, защото с червената коса внасям много цвят. Някъде прочетох, че да носиш черни дрехи е все едно да не се възползваш от шансовете. Предполагам, че аз няма да се възползвам от никакви шансове тогава! Ще нося много черно!”, казва актрисата.

Джулиан е близка приятелка на дизайнера Том Форд. Тя обаче не смята себе си да „муза” на когото и да било и казва, че просто се наслаждава на креативната и забавна природа на стила си на обличане.

„Зная, че не съм неговата муза. Определено съм приятел. Той не пази тайни на тема мода, което аз обожавам. Не мисля, че модата е тайнствен бизнес. Смятам, че е нещо, което трябва да бъде забавно и скъпо”, споделя актрисата, допълва БГНЕС.

Звездата от филма „Кари” винаги взима „необикновени” модни решения, защото обича да бъде забелязвана на червения килим.

„Жълтата рокля на Диор, с която бях на „Еми”-тата през 2012-а, боже. Толкова силен силует. Красивата рокля с жабо на Баленсиада от „Златните глобуси” през 2010-а - това беше страхотно. Обичам неща, които са малко необикновени”, разкрива актрисата.