Черната овца на Лили Иванова е хит в мрежата
Черната овца на Лили Иванова е хит в мрежата / снимка: Sofia Photo Agency, архив
"Черната овца" на Лили Иванова е хит в мрежата
31609
"Черната овца" на Лили Иванова е хит в мрежата
  • "Черната овца" на Лили Иванова е хит в мрежата

Една от най-добрите ни рок песни на всички времена "Черната овца", но в изпълнение не на група "Ахат", а на Лили Иванова, е истински хит в интернет. Примата на българската естрада изпя за първи път "Черната овца" през май на концерт в Разград, но едва преди няколко дни изпълнението й се появи и в мрежата. Оттогава са го гледали повече от 10 000 души.

Лили сама поискала да направи версия на култовата песен от края на 80-те години на миналия век, а момчетата от "Ахат" се съгласили веднага и много се зарадвали на признанието.

"В началото се смяхме, но Лили свърши перфектно работата си", призна в интервю за Дарик вокалистът на "Ахат" Звезди Керемидчиев.

Как се стигна до новата версия на рок парчето "Черната овца"?

Преди няколко месеца Явор Кирин от екипа на Лили Иванова се обадил на Звезди от "Ахат" с въпроса дали момчетата от групата биха имали нещо против примата на българската естрада да изпее най-емблематичната им песен "Черната овца".

"В началото всички много се смяхме. Беше весело, че примата иска да изпее наша песен. Това е песен, която е свързана с рока, а ние всички знаем, че Лили Иванова не пее такива песни. После, като разговаряхме и с нея лично, тя каза, че просто в момента се чувства като черна овца и е решила, че тази песен много добре ще звучи за ситуацията, в която тя се намира", разказва Звезди.

Благословия Лили Иванова да направи своя версия на "Черната овца" дал и отец Божидар, които преди години беше част от "Ахат" и е композитор на култовата песен.

"И все пак ми звучеше странно. Лили Иванова си отваря устата и пее: Бавно ни залива морето... Това е нещо като все едно Тина Търнър да поиска да изпее Smoke on the water на "Дийп Пърпъл". Всъщност няма нищо лошо в това - напротив. Тази версия ще даде нов живот на тази песен, ще достигне до много хора. Вярно е, че в началото се смяхме, беше ни странно, че Лили Иванова иска да пее песен на "Ахат" и то точно "Черната овца", но мисля, че тя свърши работата си перфектно", допълни Звезди Керемидчиев.