Бързи и яростни 7 влезе в топ 3 на най-касовите филми в историята
Бързи и яростни 7 влезе в топ 3 на най-касовите филми в историята / снимка: Guliver/Getty Images

Екшънът "Бързи и яростни 7" е събрал в световния бокс-офис 1,52 милиарда долара и е заел третото място в класацията на най-касовите филми в историята на киното, съобщи сайтът BoxofficeMojo.com. Преди това място се заемаше от фантастичния блокбастър "Отмъстителите" от 2012 година, от разпространението на който бяха събрани 1,519 милиарда долара.

"Бързи и яростни 7" е най-гледаният филм, подобри два рекорда

Тройката на лидерите се променя за пръв път от три години. Основен конкурент на "Бързи и яростни 7" е лентата "Джурасик свят". Разпространението на двата филма продължава и приходите от продажбата на билети постъпват непрекъснато, но с различна скорост.

"Джурасик свят" изостава засега с 50 милиона долара. Следва лентата "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" с общи приходи от 1,388 милиарда долара, като и тя се прожектира все още в кината.

Възможни ли са наистина каскадите от "Бързи и яростни 7" (СНИМКИ и ВИДЕО)

Първото и второто място в класацията на най-касовите филми в историята на киното продължават да се заемат от "Аватар" от 2009 г. и от "Титаник" от 1997 г. И двата са режисирани от Джеймс Камерън. Всяка от двете ленти е реализирала над 2 милиарда долара в световния бокс-офис.

До излизането на екран на "Джурасик свят", "Бързи и яростни 7" държеше рекорда по скоростта, с която нарастваха приходите му. След като се завъртя на екран през април 2015 г., той успя да събере 1 милиард долара за 17 дни. "Джурасик свят" постигна същото, но само за 13 дни.

От "Юнивърсъл" не изключват да има "Бързи и яростни 8". За кинокомпанията това е най-доходоносният проект. Всичките му части са й донесли приходи от продажбата на билети в размер на 2,3 милиарда долара.

Източник: БТА