Песента на “Куийн“ "Бохемска рапсодия" ("Bohemian Rhapsody") в ранните чернови на записите е наречена "Монголска рапсодия" ("Mongolian Rhapsody"). "Ню Йорк Таймс" съобщи, че това е било разкрито от чернови, предложени на търг от аукционна къща "Сотбис".

На търга ще бъдат предложени 15 ранни чернови на "Бохемска рапсодия". На един от тях авторът на песента и вокалист на групата Фреди Меркюри е написал заглавието на песента като Mongolian Rhapsody в горната част на страницата, след което е зачеркнал Mongolian и го е заменил с Bohemian. Тази страница съдържа и части от текста, които са попаднали в окончателната версия на песента.

Освен скиците, на търг ще бъдат продадени и около 1000 сувенира на Меркюри. Сред тях са сценични костюми и мебели. Те са били съхранявани в дома на Меркюри в Лондон след смъртта му през 1991 г. Търгът е насрочен за септември. Предметите са предоставени от приятелката на певеца и негова наследница Мери Остин. В разговор с Би Би Си тя обясни, че е взела това решение, защото е трябвало да сложи "нещата си в ред".

Песента "Бохемска рапсодия" е пусната през август 1975 г. и оглавява британските класации в продължение на десет седмици. Записът на песента отнема три седмици и се превръща в един от най-скъпите в музикалната история.

 
БГНЕС