Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / ThinkStock/Getty Images
Какво ще готвим днес? Сърбите, които търсят идеи, все повече се обръщат към балканската звезда готвач - 69-годишната баба Йела, която използва дългогодишния си опит в готвенето и стартира онлайн уроци по готвене, разказва Асошиейтед прес. 
 
Истинското ѝ име е Йелена Петрович и нейният канал в YouTube и блог, наречен "Кухнята на баба", се радват на над 50 милиона гледания и почти 150 000 абонати, които всеки ден проверяват за нова рецепта за домашно приготвено ястие.
Подпомагана от своя съпруг Милан, който стои зад камерата и купува продуктите, баба Йела се превърна в местна знаменитост и сензация, спечелвайки награда миналата година.

Ето защо манджите на мама са най-вкусни
 
Всичко от което се нуждаете е любов, воля и желание да направите нещо, заяви баба Йела в интервю за АП. Всичко може да бъде направено, ако наистина искаш да го направиш, казва кулинарката.
 
Всичко започнало преди около десетина години, когато Петрович стартирала онлайн форум, за да споделя рецепти за домашно приготвени ястия - от супи до манджи, месо, сладкиши, домашно приготвен хляб или печива.
 

U danas 17 h kreće sastanak svih članova bakinog kanala dodjite i javit se (žurka) dobrodošli

Публикувахте от Bakina kuhinja - domaći recepti i Video recepti в Събота, 23 февруари 2019 г.
Списъкът с последователите на баба Йела започнал да нараства и тя стартирала блог и започнала да публикува видеозаписи, направени първо с телефон, а после с камера.  В началото не знаех как дори да използвам мишката на компютъра, но търсих много в Google и четях стотици уроци, казва Петрович.

Любимите храни и хранителни навици на различните поколения

Днес каналът на Петрович е занимание за цял ден. След сутрешния чай двойката започва работа с покупки в магазина, филмиране, редактиране и публикуване. 
 

Objava povodom 150.000 članova pogledajte obavezno Video: https://www.youtube.com/watch?v=WS6uyyNfHFM&feature=youtu.be

Публикувахте от Bakina kuhinja - domaći recepti i Video recepti в Вторник, 19 февруари 2019 г.
Изтощително е, от рано сутринта до късно вечер, заяви Петрович, обяснявайки, че грешки са възможни, като във всеки филм. Но моите абонати чакат за нова рецепта всяка сутрин, ако се забавя, те питат дали съм добре и какво става, казва Йелена

Откъде идват "чужденците" в българските чинии и чаши?
 
Тя разкрива, че приготвя ястията си в своята кухня, от местна храна, която може да бъде намерена в магазините и пазарите в Сърбия, и я готви по начина, по който това са правили поколения преди нея. Често абонатите й пишат, че рецептите връщат топли спомени от детството им. Всички мои рецепти са местни, традиционни рецепти за домашни манджи, обяснява Петрович. Правя това, което майка ми и баба ми правеха, посочва бабата блогър.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА