Автор и режисьор се скараха за секс сцените в „50 нюанса сиво“
Автор и режисьор се скараха за секс сцените в „50 нюанса сиво“ / Guliver/Getty Images

Режисьорката на "Петдесет нюанса сиво" Сам Тейлър-Джонсън не иска да работи над продълженията на филма заради пререканията си с авторката на еротичния бестселър Е Л Джеймс, съобщи Контактмюзик.

47-годишната Тейлър-Джонсън наскоро разкри, че е подписала договор да режисира втория и третия филми от еротичната поредица по книгите на Джеймс. Сега обаче става ясно, че режисьорката вече не е склонна да изпълни ангажимента си за продълженията, защото с авторката взаимно се обвиняват за слабостите на филмовия проект.

Снимки от премиерата на "Петдесет нюанса сиво" на филмовия фестивал Берлинале вижте тук

"Сам не иска да работи над продълженията и иска да се освободи от ангажимента. От "Юнивърсъл пикчърс" са наясно, че това е правилното решение. Отношенията й с Ерика станаха "абсолютно токсични", двете се презират и се обвиняват взаимно за проблемите с филма, казва за британския в. "Сън" вътрешен източник.

Критиците са разочаровани от секс сцените в "50 нюанса сиво"

Според публикациите режисьорката и писателката са имали многобройни противоречия основно за секс сцените във филмовата адаптация. Е Л Джеймс е искала те да са по-реалистични, както ги е описала в книгата, докато Сам Тейлър-Джонсън не се е съобразила с желанието й, защото виждането й за филма е било за "нещо повече от колекция от садо-мазо сцени".

Порно звезди изброиха пет причини да не харесват "50 нюанса сиво"

Още преди излизането на лентата на екран Сам Тейлър-Джонсън призна, че са имали разногласия с Е Л Джеймс. Въпреки техните противоречия обаче, двете звезди на филма - Дакота Джонсън и Джейми Дорнан, са били доволни от режисьорката.

"Джейми и Дакота са принудени да се снимат в следващите филми, независимо какво ще се случи и кой ще ги режисира. Те са подписали договори и трябва да ги изпълнят. Те обаче много се сближиха със Сам и няма да бъдат доволни, ако тя се откаже от проекта, тъй като възприеха по-скоро нейното виждане за филма, отколкото описаното от Ерика в книгата", допълва източникът.

Наталия Кобилкина и Денди не се изказаха ласкаво за "50 нюанса сиво" (ВИДЕО)

Междувременно от "Юнивърсъл пикчърс" заявиха, че все още не са правили никакви съобщения относно продълженията на "Петдесет нюанса сиво".

Източник: БТА