/ ThinkStock/Getty Images
110-килограмов американец свали 27 килограма за десет месеца благодарение на дисциплината и правилната програма за отслабване. Тайните на неговия успех бяха разкрити от Times of India.

41-годишният музикант от индийски произход и програмист Рахул Мукерджи тежал 110 килограма. По време на COVID пандемията той водил по-здравословен начин на живот, за да отслабне.

„По време на пика на пандемията трябваше да се обличам делово за виртуални срещи чрез видео разговор и нито един от моите панталони не ми ставаше. Така че обличах риза, вратовръзка, сако и индийска мъжка пола лунги“, каза той.

Мукерджи избра програма за отслабване, която отговаряше на начина му на живот. Сега на закуска той яде две яйца, две препечени филийки, сирене и кафе. Понякога закусва овесени ядки или трошено жито. На обяд яде пиле със зеленчуци. Понякога завършва храненето с плодове. За това хранене той приема около 100-150 грама протеин и около 100 грама зеленчуци. За вечеря Мукерджи предпочита шишчета със сирене и сладки картофи. Той може да избира между сирене, пиле, яйца и други протеинови храни и да ги комбинира със сладки картофи, хляб или ориз и други зеленчуци.

Преди тренировка индиецът яде банан и пие напитка за спортисти. След тренировка пие протеинов шейк.

Диетологът предупреждава: Този продукт провокира сериозни заболявания


Мукерджи смята дисциплината за основна тайна. „Ако искате да постигнете резултати, трябва да не се отказвате дори в трудни моменти. Това означава, че можете да отидете на бар с приятели, но да пиете вода и да хапнете зеленчуци. Това означава да отидете на фитнес в 21:30 след дълъг работен ден“, каза той.

Мъжът започва тренировката със загрявка, след което изпълнява силови упражнения и завършва с разтягане. Тренира три дни, след което два дни почива. В дните без силови тренировки мъжът се концентрира върху кардиото и издръжливостта.

Индиецът подчерта, че никога не е късно да започнете отслабването. Той препоръчва програма за отслабване, която ще подхожда на конкретен човек и неговия начин на живот. Мукерджи съветва да внимавате с програми, които звучат твърде добре, за да са истина. Според него е важно да има някой, който да те напътства и подкрепя в трудни моменти.

По-рано беше съобщено, че 41-годишният британец Нийл Скура свалил 114 килограма, станал личен треньор и сега помага на други хора да отслабнат. За да отслабне, той започна редовно да ходи на разходки, а също така намали енергийната стойност на консумираната храна до 2500 килокалории на ден. 
БГНЕС