Ивайло Калфин: Нямам договорки със Слави Трифинов и ДПС
Ивайло Калфин: Нямам договорки със Слави Трифинов и ДПС / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Единствените печеливши от разцеплението в ляво са ГЕРБ. Аз съм най- трудният противник за ГЕРБ, каза кандидатът за президент на ПП АБВ и коалиция от партии Ивайло Калфин, който се срещна със симпатизанти в Кюстендил.
Калфин настоя за национално съгласие по важните за страната теми. Коментирайки действията на македонеца с чук, който разруши български паметник и думите на руски депутат по адрес на страната ни, Ивайло Калфин заяви: "Страната ни трябва да е с чувство на собствен авторитет. Съседите ни трябва да знаят, че влошаването на отношенията е лошо за всички".
Бившият министър на труда и социалната политика в правителството на Борисов, призова за национално съгласие и по социалните теми.
"Хората с възможности и бизнес трябва да имат отговорност към тази система. Аз не приемам разделянето, по какъвто и да било принцип на българското общество. Трябва да се знае обаче, че няма как да има и хора, които да си живуркат, разчитайки само на социалните помощи", коментира Калфин. Той даде пример с постигнатото съгласие по пенсионната реформа.
"България трябва да развива икономика не на обществените поръчки, а на производството и преработващата промишленост. Трябва да се стимулира производството с добавена стойност, не само да се разчита на европейското и национално финансиране по проекти. И по тази политика, трябва да се търси национално съгласие", каза още в Кюстендил Ивайло Калфин.
Кандидатът за президент заяви, че няма договорка със Слави Трифонов, но ще агитира за успешен референдум, за активност, защото това ще разтърси политическата система в страната. Ивайло Калфин допълни, че не говорил за подкрепа с новия лидер на ДПС, а се е срещнал с него, за да се запознаят и да обсъдят приоритетите си.
Адвокат Красимир Руев представи биографията на Ивайло Калфин пред журналисти, в началото на пресконференцията.