Земеделският министър в служебния кабинет се надява на правителство до седмици
Земеделският министър в служебния кабинет се надява на правителство до седмици / снимка: DarikNews.bg, Стара Загора
Земеделският министър в служебния кабинет се надява на правителство до седмици
63949
Земеделският министър в служебния кабинет се надява на правителство до седмици
  • Земеделският министър в служебния кабинет се надява на правителство до седмици

До две седмици се надявам да бъде съставено ново правителство, каза в Стара Загора земеделският министър в служебния кабинет проф. Иван Станков. Той увери, че ще укрепи екипа в министерството си с нови специалисти, независимо колко ще остане на поста си.

Проф. Марин Тодоров ще бъде новото име в земеделския екип. Той ще отговаря за програма Катар, обясни Станков. По думите му, програмата дълго време е била в пълен застой. „Тя е много важна за страната ни, защото нашите възможности и намерения са именно чрез Катар, Саудитска Арабия, а защо не и чрез европейските държави, да увеличим броя на овцете и месодайните породи. Това ще донесе достатъчно валута за България”, заяви проф. Станков.

Земеделският министър смята, че единственият сектор, който се развива успешно у нас, е зърнопроизводството, напред тръгва и биологичното земеделие. „За съжаление, всичко останало е в застой или пълен регрес: животновъдство, зеленчукопроизводство, овощарство, лозарство. Тези т.нар. слаби сектори сме ги договорили да бъдат приоритетни за нас. Най-важното, което трябва да се случи, и което в момента договоряме, е изграждането на напоителната система”, коментира служебният земеделски министър.

Земеделският министър откри край Стара Загора четвъртото издание на най-голямото международно селскостопанско изложение у нас БАТА АГРО.

Новини от Стара Загора