По случай рождения ден на Gong в няколко поредни материала ще ви представим екипа, който всекидневно се грижи за сайта. Започваме с Ники Александров, който е главният треньор в Gong.bg. Под негово ръководство сайтът бележи победи вече 10 години. Ники е сред основателите на Gong.bg - за по-паметливите стартът е на 1 февруари 2007 година. Ето какво разказва Ники за спорта, победите и спортната журналистика. 

Защо избрахте спортната журналистика?

Тя ме избра! Водих заедно с няколко приятели музикално предаване в ефира на Дарик всяка събота вечер. Така започнахме да се засичаме с екипа на спортното предаване, което беше преди нас. И един ден просто ми предложиха, така и така идвам в събота, да им помагам, тъй като вече бях изпъкнал със спортни знания и мераци. 

Какво ви отведе в Gong.bg?

Като първоначална идея беше по-скоро принудително, но бързо възникна голяма любов между мен и онлайн журналистиката. Именно това, че преди десетина години вече бе ясно какво е бъдещето, как интернет преобръща всичко и сега съм доволен, че съм заложил на печеливш кон.

Защо "Всяка победа си струва"?

Защото, само който има дори минимална спортна култура знае, че рябва да се ценят малките победи. Не само тези, за които говори целият свят. И понякога те не са печелившият резултат, а някакъв дребен момент и детайл от самия мач. 

Победата, която никога няма да забравите?

Като дете – двете победи на ЦСКА над Ливърпул и Байерн през 1982 година! Те бяха моят личен “Light my fire” за футбола. 

Коя е вашата победа? 

Личната ми победа безспорно е семейството! Никой никога не може да я победи! В професионален план – че все още, цели десет години след началото продължаваме да бъдем интересни и разнообразни. И да ни вярват!