Трима журналисти от Спортно шоу Гонг си поделят приза „Глас на годината” на Дарик
Трима журналисти от Спортно шоу Гонг си поделят приза „Глас на годината” на Дарик / netinfo

Крилатото младо трио на Спортно шоу Гонг Веселин Вълчев, Ивайло Йовчев иСтефан Стоянов е удостоено с титлата „Глас на годината”, която се връчва всяка година на рождения ден на Дарик.

„Глас на годината” на Дарик радио се определя от 1995 г. Представители на екипа на спортната редакция на радиото за втори път получават традиционните статуетки с радио микрофон след като Томислав Русев печели приза през 1997 г. Изборът на „Глас на годината” се прави от екипа на Дарик радио и е за цялостни постижения през изтеклата година.

За първи път в 22-годишната история на Дарик наградата се връчва на трима репортери. Макар и субективен, призът винаги отчита и безсънието, работохолизма и безкрайните преходи по България и света в търсене на новините - нещо, което екипът на Спортно шоу Гонг винаги прави.

Томислав Русев коментира решението за връчване на приза на трима души от екипа на Гонг така: „Решаването на проблеми, екстремни ситуации и ефирна връзка на всяка цена са техен запазен специалитет. Не залагам на звезди, искам само таланти и хора, готови да работят по всяко време на денонощието. За нашата професия няма норматив и чиновническа отчетност, има всеотдайност. Номинирах трима, а не един, защото екипният принцип в Гонг е над всичко”.