Футболните съпруги работят „себе си, bTV ще ни разказва за тях от утре
Футболните съпруги работят „себе си, bTV ще ни разказва за тях от утре / снимка: btv
Футболните съпруги работят „себе си", bTV ще ни разказва за тях от утре
22172
Футболните съпруги работят „себе си", bTV ще ни разказва за тях от утре
  • Футболните съпруги работят „себе си", bTV ще ни разказва за тях от утре

Две телевизии в момента ни показват футболните съпруги на България - млади, богати и красиви. Деян Веселинов от спортната „Ring.bg" го прави от средата на август всеки вторник в предаването „Жените на футбола" и досега видяхме играта на скуош на фолк-певицата Алисия, готварската сръчност на Весела Тотева, стрелковите умения на Елена Тодорова.... Йоана Гочева пък всяка събота по „Диема", като част от предаването „Преди кръга", ни представя футболните момичета в рубриката „Женски футбол". Тук отново ни запознаха с Весела Тотева, която ни обясни дали й е било лесно да последва Елин Топузаков в Израел. Отделиха и подобаващо място на Алисия като „половинка" на Валери Божилов.

От утре bTV чрез поредицата „Нашите момичета - футболни съпруги" от 16 ч. ще ни показва красавиците до футболистите, но в напълно нов и не създаван до момента формат. Поредицата е от 13 едночасови серии и те са продукция на „Супернова медия" /"Такъв е животът", „Часът на мама", което вече носи заглавието „Денят е прекрасен"  и „Кухнята на Звездев"/.

Ето какво сподели пред Дарик Милена Будинова, продуцент на поредицата „Нашите момичета - футболни съпруги":

Милена, с какво те привлякоха футболните съпруги? Те по-различни ли са от останалите съпруги на известните мъже в България?

Няма много известни мъже в България с интересни съпруги. За мен футболните съпруги просто са олицетворението на успешните жени в България и то на тези, които са пример за всяко едно младо момиче. Защото всяко едно малко момче иска да стане футболист, а може би вече всяко едно малко момиче иска да стане футболна съпруга.

Защото те са млади, красиви и карат скъпи коли ли?

Не. Те допълват съпруга си много добре. Всяка една от тях има собствена професия. Те ако не работят нещо, както например Деница /бел. авт. Деница Христова е съпруга на футболния мениджър на „Локомотив" - Мездра Георги Бачев/ е в Министерството на енергетиката и с добро образование, то те са или актриса или фото-модел, което също вече не е за пренебрегване. Това са едни професионалистки, които просто ми скриват шапката от работа. Знаете, че вече имаме и „професия Златка" /бел. авт. в интервюта „Мис Плеймейт 2007" и участничка в реалити-предаването „Островът на изкушението" Златка Райкова на въпрос „Какво работиш?" отговаря : „ Златка"/ . Затова мисля, че всяко една от тези момичета работят себе си. Те всъщност изграждат един имидж и го правят много съзнателно и много целенасочено години наред. Мисля, че е интересно да се разбере колко труд е това, защото много хора си мислят, че е лесно да си например Кейт Мос или Виктория Бекъм. Така изглежда поне. Всъщност, когато се запознаем с тези момичета разбираме, че това е ужасно много труд и целенасоченост и това са едни качества, които всеки млад българин трябва да развива в себе си.

Т.е. това не са момичета просто придатък на съпруга си и известни заради това, че той е известен, а всяка от тях си има свое поприще, с което се занимава?

Те са истински професионалисти и това се вижда в момента, в който зрителите ще започнат да следят този сезон. Решихме да разкажем за футболните съпруги, защото те са ужасно популярни и има какво публиката да открие за тях. Например, знаем за Елеонора Манчева, но след нея има още доста интересни. За мен една от фаворитките е Симона Първанова /бел. авт. дългогодишна приятелка на вече бившия вратар на Ботев-Пловдив Славчо Тошев/, която е истинска звезда от холивудски калибър, живееща в България. Мога да спомена Наталия Пажин /бел. авт. съпруга на Предраг Пажин/, която всъщност е обиколила света с мъжа си. Във Франция тя е била доста популярна, но в България не е толкова позната и искахме да запознаем хората с нея. Това, което можем всички ние да научим от тези момичета е онова, което е нужно, за да постигнеш целта си. Това е може би най-интересното и то си личи в различните епизоди. Защото ние сме непрекъснато много близо до тях. Ние ги следим от месеци, а това е много различно от всички други реалити-програми, които се снимат в България. Това го правихме и в „Такъв е животът" - винаги стоим много близо до героите ни и много дълго време, така че те свикват с нас и почват да забравят, че камерата е наоколо. 

Колко време средно отделихте на едно момиче? Може би за всяко е различно, защото това не е нещо от типа на „Един ден на....", а е доста повече....

Това е „Животът на....". Някой от момичетата следим от януари т.г. Така, че това нещо ни отне почти година и от нашия и от техния живот. Много неща се промениха и ние сме проследили тези промени. Например, някои от момичетата вече са разделени с половинките си.

Като Симона?

Като Симона например. Това беше доста голямо емоционално преживяване за всички нас, защото тя вече не е с футболист и трябва да се разделим с нея. Доста драматично беше и това, че Гари - съпругът на Асдис Ран, беше изгонен от ЦСКА от Любо Пенев. Това е един типичен пример за това колко е драматичен понякога живота на едно футболно семейство. Едно подхлъзване, падане или контузия може да се преобърне живота им и да свърши кариерата им. Това означава промяна на местоживеене. Тези хора наистина са под един непрекъснат стрес заради това колко е крехко всъщност спортното им участие.

И заради това, че за 10 години, например, могат да живеят на 8 различни места да кажем....

Това е доста стресов фактор. Различните момичета са ми разказвали за това какво означава местенето за техния живот и тяхната кариера, защото всяка една започва наново, когато се преместят. Асдис, например, е започвала на три различни места и това е голям проблем. Тя сега е изградила имидж в България. Обаче трябва да напусне България, защото мъжът й е освободен и може да замине във всяка една друга държава и да работи.

Защо сериите са 13? Защо избрахте 13 момичета и как ги избрахте всъщност?

Това не са 13 момичета. Това са 13 епизода, но ние „следим" в момента 5 момичета. Ще има и още няколко, които ще бъдат вече изненада за зрителите.

Т.е. на едно момиче може да отделите повече от един епизод?

Да. А епизодите са 13, защото толкова трае един сезон. Ние почваме сега през октомври и свършваме на Коледа. А иначе, както го правихме и в „Такъв е животът", следим един герой толкова, колкото ни е интересно.

Колко момичета „побрахте" в 13 епизода?

Засега 6. Но ако например, както започват да отпадат - Асдис ще напусне България, а Симона се раздели със Славчо Тошев, отваря се място за нови и ние ги очакваме. Ако Славчо си хареса някое друго момиче, може би ще снимаме и нея.

Но вие ще покажете историите и на Асдис и на Симона?

Да.

Проектът се казва „Нашите момичета - футболни съпруги". Това означава ли, че след време ще има продължение на „Нашите момичета", но вече не за футболните съпруги, а за други дами?

Да. Но няма да ти кажа, защото това, което се стараем да правим в нашата фирма „Супернова медия" е да създаваме нови продукти и то такива, които да изненадват зрителите. Искам, когато ние сме готови и когато сме усетили накъде ще върви следващия сезон, тогава да го споделим.

Т.е. това е просто началото на една по-голяма поредица?

Да, точно така.

Притеснява ли те факта, че две други телевизии в момента също се занимават с футболните съпруги - „Ринг" и „Диема"?

Футболните съпруги винаги ще са популярни. Аз когато започнах да ги снимам всички заговориха за това и даже имаше от различни телевизии хора, които ми казваха : „Как не сме се сетили по-рано?!". И затова разбира се, когато някой чуе нещо готино, ще иска да си го присвои. Но мисля, че това, което ние правим, е уникално - ние сме си го развили като начин на снимане, като стилистика, като подход към тези герои, че не мога да се притеснявам от това, което правят другите. Аз гледах един епизод на другите - това беше просто едно интервю на една маса. Ние следим тези жени навсякъде - докато ходят на мач, когато гледат децата си, когато едната отива на доктор, за да й види силиконовите гърди дали са ОК.... Това е много по-дълбоко от това да имаш един заснет разговор и да го излъчиш едно към едно.

Ти спомена някой от момичетата, които ще покажете. Кои са другите?

Деница Бачева, Наталия Пажин, Елена Тодорова /бел. авт. съпруга на защитника от ЦСКА Йордан Тодоров и бивша секретарка на Боби Михайлов/ и Аделина, която е бивш много голям фото-модел, а мъжът й е Росен Кирилов, който е спрял наскоро да играе.

А къде е Алисия?

Алисия влиза и излиза в нашия сезон, защото тя е приятелка на Елена и на няколко пъти сме я снимали, но тя не живее в България и затова ние нямаме възможността да я снимаме толкова, колкото искаме.

Ще търсите ли и ще снимате ли дами, чиито мъже са вече бивши футболисти, но много известни футболисти - например Илиана Раева на Наско Сираков, Мария Петрова на Боби Михайлов....

Това са истински футболни съпруги, може би първите. Но аз искам да снимаме нови и свежи лица, което е много по-интересно.