На кратка церемония в Академията на МВР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков връчи на каратистката Ивет Горанова, която спечели златен медал за страната ни от Игрите в Токио 2020, договора й за назначаване на служба в МВР.

Олимпийската шампионка прие предложението, отправено й от министър Рашков на 12 август, когато ръководството на министерството награди служителите на МВР - шампиони от Олимпийските игри.
 

Ивет Горанова
БГНЕС



„Имахме едно приятно тържество да поканим нашите олимпийци, да им поднесем един скромен подарък. Ние всички бяхме много радостни за това, което те са направили, но и да отбележим техния успех от Министерството на вътрешните работи. Не съм очаквал това, което решихме, да се отрази толкова добре на цялата общественост, включително получих едно поздравление от Стефка Костадинова, което за мен беше много приятно. Тя изрази своето задоволство от факта, че ние като министерство сме оценили онова, което постигнаха нашите момчета и момичета в световния спорт, на тепиха“, започна словото си Рашков.

Ивет Горанова започва работа в МВР

„Тогава нашата покана, която отправихме – не бях на 100% сигурен, че ще бъде приета. Много се радвам, че тя прие това предложение, ние сме приготвили трудовия договор, само че той е с дата 15-и…малко сме закъснели, явно. Много се радвам да връча този договор на Ивет, да го има за спомен от Академията на МВР. Рядко на министър се отдава тази възможност. Радостно е, че имаме този повод и възможност. Аз й честитя първия работен ден – тя ще бъде инструктор по бойни и приложни изкуства тук – ще доближи нашите служители до нивото на световния спорт, да имат самочувствието, че са обучавани от олимпийски шампион. На добър път!“, добави той.

„Аз искам да благодаря на г-н Рашков за поканата. За мен е изключителна чест да бъда редом до други големи елитни спортисти като Тайбе Юсеин, Антоанета Костадинова, Станка Златева и още много други. Радвам се, че постъпих на работа в Министерството на вътрешните работи. Пожелавам на всички да са здрави и още много лични и професионални успехи“, каза олимпийската ни шампионка в каратето Ивет Горанова.
БГНЕС