Затворничка иска от Плевнелиев да й опрости 1105 лв.
Затворничка иска от Плевнелиев да й опрости 1105 лв. / www.sxc.hu

Затворничка е подала молба до държавния глава Росен Плевнелиев да й бъде опростен дълг от 1105 лева. От президентството са препратили преписката до община „Марица", тъй като Петя Янкова е жителка на Бенковски. В момента излежава наказание в сливенския изолатор. Преди да попадне зад решетките, е била едноличен търговец. Била осъдена заради задължения към фирми, от които е вземала стока.

От кметството на селото коментираха, че Янкова е в тежко материално положение, има непълнолетен син и не може да покрие борча си. Родителите й са декларирали, че не живеят с дъщеря си в едно домакинство.

„Законовата процедура е Общинският съвет да разгледа преписката и да прати предложение до президентството дали да бъде опростен дългът или не. Точката ще бъде включена в дневния ред на предстоящата сесия, която ще се проведе до края на месеца", заяви шефката на местния парламент Гергана Трендафилова.

Тя уточни, че в община „Марица" вече действа наблюдателна комисия, която има за задача да помогне за ресоциализацията на затворници, излежали наказанията си.

Други новини от Пловдив