Засилено полицейско присъствие по пътя към морето
Засилено полицейско присъствие по пътя към морето / снимкa: БГНЕС
Засилено полицейско присъствие по пътя към морето
21509
Засилено полицейско присъствие по пътя към морето
  • Засилено полицейско присъствие по пътя към морето

Във връзка с очаквания интензивен трафик по пътя към морето и обратно през почивните дни от Областната дирекция на МВР в Стара Загора предупреждават за засилено полицейско присъствие по пътя Стара Загора - Нова Загора.

В следващите три дни по пътя към морето от Автомагистрала "Тракия" до границата с община Нова Загора ще има засилено полицейско присъствие. Още в ранния следобед днес наряди на моторизираното звено към Дирекцията ще контролират безопасността на движението в два основни участъка. Това са маршрутите от пътния възел на автомагистрала "Тракия" с път І - 5 до околовръстния път на Стара Загора и по път ІІ - 66 от кръстовището с околовръстния път до уязвимия пътен участък в района на село Подслон.

Полицаите ще осигуряват бързо обслужване при леки пътнотранспортни произшествия, а при тежки инциденти и задръствания ще осигуряват навременна информация за пренасочване на движението по обходни маршрути. Два допълнителни екипи на пътния контрол ще следят за неправилни спирания, недопускане на задръствания и рискови изпреварвания по път ІІ - 66.

От полицията в Стара Загора апелират към водачите на останалите МПС, движещи се по направление Бургас - София да използват препоръчаните от НАПИ обходни маршрути: Бургас - Средец - Елхово - Тополовград - Симеоновград - Меричлери -Чирпан - АМ "Тракия" или  Бургас - Средец - Ямбол - Раднево - Бояджик - Златари - Загоре - АМ "Тракия".

Въпреки засиления пътен контрол, очакваният интензивен поток от автомобили по тесния участък от Стара Загора до Карнобат, е много вероятно да се образуват колони. При възможност да се избягва пътуването в часовете с най-високи температури - от 15.00 до 19.00 ч.,  и при първите симптоми на умора в резултат на лятната жега, да се правят чести почивки - поне 10 минути на всеки 100 км.

Пътна полиция предупреждава водачите, че до края на летния период по пътя към морето ще има засилено активно полицейско присъствие през цялото денонощие.