/ iStock/Getty Images
СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред във връзка с предстоящата футболна среща на 21 май между ПФК "Левски" и ПФК "ЦСКА- София". И предупреждава, че в следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част на София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

„Локомотив” Пловдив е новият носител на Купата на България (СНИМКИ/ВИДЕО)

Футболната среща ще се проведе от 18.00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Преди, по време и след провеждането й полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Няма да се допускат посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Униформените ще следят още за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.

Близо 40 задържани преди и по време на мача в София

От СДВР приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 16.00 часа. В деня на провеждане на футболния мач, билети на касите на Национален стадион "Васил Левски" няма да се продават.
БТА