Започва делото за убийството на шефа на ДДС „Сеслав”
Започва делото за убийството на шефа на ДДС „Сеслав” / netinfo

Делото за убийството на директора на Държавната дивечовъдна станция “Сеслав” Александър Македонски започва в Разградския окръжен съд. Трима са обвиняемите, на един от тях дни преди процеса бе променена мярката за неотклонение, защото в прокуратурата постъпили данни, че се готви да бяга в Турция.

Общо четири обвинения са повдигнати срещу тримата подсъдими. За четири дни е насрочен и започващият днес процес срещу: 37-годишния Радослав Пенев–Ачо, 30-годишния Пламен Борисов и 22-годишния Димитър Митев. Според обвинителния акт разстрелът на шефа на ДДС ”Сеслав” Александър Македонски е извършил Ачо, другите двама са участвали в отвличането на лесничея и в подпалването на служебния му джип “Сузуки Витара” след убийството.

Срещу Пенев е повдигнато обвинение и за незаконно притежание на пистолет “Макаров”, с който е извършено убийството и който, поставен в хартиен плик, бе намерен няколко седмици след престъплението, захвърлен в местност край Разград. Според държавното обвинение убийството е извършено с користна цел – личното облагодетелстване на Радослав Пенев, който е бил бизнес партньор на Македонски в стопанисването на два язовира в Разградско, освен това дължал на Дивечовъдната станция 40 000 лева за дърва, доставяни по селата срещу ваучери за социално подпомагане.

Пред съда днес двама от подсъдимите ще се явят с белезници. Пенев бе прибран в ареста ден след убийството, Борисов – на 1 декември по искане на прокуратурата, където постъпили данни, че се готви да бяга в Турция, Митев е с мярка за неотклонение “подписка”.

Александър Македонски изчезна на 31 май тази година. Трупът му бе намерен на 4 юни, прострелян и заровен в гора край село Равно. Два дни по-рано край Сеново бе открит обгореният служебен джип на 34-годишния мъж.