Задържаха нападател на таксиметрови шофьори
Задържаха нападател на таксиметрови шофьори / netinfo

Рецидивист, нападал с оръжие таксиметрови шофьор, за да ги ограби, задържа полицията при съвместна операция, координирана между три областни полицейски дирекции.

43-годишният Петър Попов-Пъпиша е арестуван във влака от Бургас за София, а по оперативни данни през последната една година се е укривал от българските власти в Гърция.

Петър Попов- Пъпиша има 10-годишна присъда за извършени две въоръжени нападения над таксиметрови шофьори, издадена от Хасковски окръжен съд и потвърдена на по-горни инстанция.

При обжалването той се възползва от гаф, заменил мярката му “задържане под стража” в “ подписка” и избяга от полицията. Преди да напусне страната е извършил още 3 нападения в различни региони на страната, след което е влязъл в южната ни съседка през "зелена граница", съобщават от полицията.

Завърнал се е преди около месец, а на 27 август е регистрирано последното му престъпление. Нападение над кърджалийско такси. Водачът е бил заплашен с оръжие, а автомобилът му Dacia Logan - противозаконно отнет.

Три областни дирекции на полицията са си сътрудничили по проследяване на дееца. Униформените в Бургас, Стара Загора и Ямбол са влезли в дирите на Пъпиша и в ранния следобед вчера той е свален от влака при Нова Загора.

Пред тукашните криминалисти Петър Попов е направил пълни самопризнания за последните 4 грабежа и е посочил мястото, където се намира колата на последния нападнат човек, съобщи шефът на ОДП – Хасково Атанас Ненков.

Тъй като задържаният има влязла в сила присъда, днес той бе транспортиран директно в затвора. Не се издирват свързани с него лица, но проверка на намерения у Пъпиша преправян газов пистолет предстои да се изследва, за да се установи дали с него са извършвани и други престъпления.