Задържаха 20 кг каптагон, внесен от Турция
Задържаха 20 кг каптагон, внесен от Турция / netinfo

Пратка от 20 килограма каптагон на стойност 700 хиляди лева по цени на българския пазар е задържала малко преди полунощ вчера пловдивската полиция. Синтетичният наркотик е внос от южна съседка и е бил предназначен за разпространение, съобщи директорът на Национална служба “Полиция” главен комисар Валентин Петров. Трима души на възраст между 30 и 35 години са задържани малко след доставката.

При специализираната полицейска операция, след преследване по централния пловдивски булевард “Руски”, в района на Четвъртък пазара са задържани двама мъже. Те са оказали съпротива и са блъснали един от полицейските автомобили с БМВ-то, в което са пътували. При задържането мъжете са се опитали да се освободят от сак, пълен с 20 пакета амфетамин с общо тегло 20 кг. На пазара в Близкия изток наркотикът може да се изтъргува за 3 милиона долара, обясни началникът на група “Наркотици и криминален контингент” главен инспектор Йордан Ставрев.

Третият от организираната престъпна група е успял да избяга с мотоциклет и е арестуван по-късно. При последвалите обиски в един от претърсваните домове открита сума от около 4000 евро.

Членовете на престъпната група са познати на полицията и са наблюдавани повече от два месеца. Полицейската операция е проведена след получен сигнал за доставката и съвпадението й с доклада на Еврокомисията е случайно, заяви в отговор на журналистически въпрос окръжният прокурор Андрей Атанасов.

Други новини от Пловдив