Взривиха две заведения в столицата
Взривиха две заведения в столицата / снимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Петима души пострадаха след като два взрива избухнаха в стриптийз барове в София през изминалата нощ. Малко преди 23:30 часа бомба се взриви в бар „Пантерите” на ъгъла на ул. "Здраве" и ул. "Милосърдие", а десет минути по-късно взрив разтърси и бар „Казабланка” на столичната улица „Урвич”. Според информация на Дарик двата бара са на един и същи собственик.

След силния взрив, избухнал в стриптийз бар „Пантера", са ранени двама души. Заведението се намира близо до бул. „България" до кръстовището с бул. „Витоша". Двамата пострадали са откарани във Военномедицинска академия. Единият от тях е 36-годишният Борислав Николов, за който се смята, че е управител на заведението. Той е тежко пострадал и е с откъснати стъпала на краката, съобщиха за Дарик от МВР.

Десет минути по-късно взрив разтърси и второ заведение – стриптийз бар „Казабланка", който се намира на столичната улица „Урвич". При този взрив са ранени двама души. Това са Юмер Емиров и Емил Красимиров, който е на 53 години. От хвърчащите стъкла са ранени и две жени, като една от тях е бременна. Днес полицията извърши втори оглед на двете заведения.

„И стрелби е имало, но не съм била свидетел. Който попитате от квартала, знае, че е публичен дом. И друг път са идвали полицаи, знае се, че това е бардак, виждат се момичетата. По едно време се говореше, че някакво момиче било починало, но дали е слух, не знам” коментираха живеещи в близост до мястото на инцидента.

За момента по случая няма официално тиражирани версии от МВР. Според неофициална информация на Дарик става дума за борба за преразпределение на търговията с женска плът в столицата. Според информация на Дарик, бар „Казабланка” и бар „Пантерите” се стопанисват от турски граждани.

Днес сутринта от „Пирогов” съобщават, че състоянието на пострадалия мъж Борислав Николов е тежко. Другият пострадал на 30 години, е приет с разкъсно-контузни рани в областта на лицето. Двете жени, едната от които в напреднала бременност, са освободени за домашно лечение.

Преди по-малко от седмица бомба избухна в ръцете на двама мъже, които се опитваха да я поставят във фоайето на кооперация в центъра на София.