Този парламент трябва да се разпусне, да пристъпим към избори и да отидем на своего рода референдум с новите избори. Това коментира пред журналисти в парламента Цончо Ганев от "Възраждане".

"Това или други правителства, които биха били излъчени в това Народно събрание, са вредни за България", посочи депутатът.

ПП определи като лъжи изнесените от „Възраждане“ твърдения за техен депутат

Според Ганчев е добре, че не са успели да се разберат за кабинет с оглед на пазарлъците, които, по думите му, вървят в момента.

Очакванията на Ганчев са, че, ако има опити за правителство с третия мандат, отново ще има опити за спазаряване за депутати и политики, освен ако той не е връчен на "Възраждане".

„Възраждане“: Асен Василев лиши болните деца от пари за лечение

От първия ден нашата позиция е ясна - този парламент е морално изчерпан, няма никаква легитимност, настройките в обществото са съвсем различни, в България бушува невиждана от десетилетия икономическа, социална криза, отбеляза представителят на "Възраждане".

По-рано днес премиерът в остава Кирил Петков обяви пред журналисти, че мандатът ще бъде върнат по всяка вероятност. Видяхме през днешния ден, че няма 121 души, които да не ги е страх, обясни той. Петков присъства на церемония по приключване на строителството на междусистемната газова връзка Гърция-България (IGB), провела се на една от газоизмервателните станции в района на гръцкия град Комотини.
БТА