Веселин Марешки
Веселин Марешки / БГНЕС
Парламентарната група на "Воля" отново възрази срещу приемане на проекти за придобиване на нова бойна техника за Българската армия. Това те направиха чрез декларация в пленарна зала и на брифинг в кулоарите на Народното събрание.
 
От "Воля" поискаха оставката на министъра на отбраната Красимир Каракачанов заради тези проекти и заради неспазване на приоритетите на българското общество.

„Воля“ настоява за мораториум върху сделките за модернизация на армията

Председателят на партията Веселин Марешки призова парламентът да не приема утре решение по проектите "Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада" и "Придобиване на нов тип боен самолет". Миналата седмица от "Воля" внесоха проект на решение за налагане на мораториум върху проектите.

Радев: Модернизацията на армията няма алтернатива

Марешки повтори тезата си, че с проектите за купуване на нова бойна техника се подготвя "най-големия грабеж за всички времена". Според него парите трябва да се дадат за пенсии, образование, здравеопазване, вътрешна сигурност. "Въпросът сега е на съвестта на народните представители - дали ще позволим този грабеж да стане факт или не", коментира Марешки. Сега е моментът да бъдем истински родолюбци и добри политици, допълни той.

Кабинетът одобри закупуване на изтребители и нова бронирана машина

Председателят на "Воля" потвърди идеята си за референдум за излизане на България от НАТО. При първоначалното лансиране на идеята от страна на Марешки преди време, министърът на отбраната Красимир Каракачанов посочи, че тя не може да се реализира.
БТА