ВМРО със сигнал срещу Младенов за околосветско пътешествие с държавни пари
ВМРО със сигнал срещу Младенов за околосветско пътешествие с държавни пари / снимка: БГНЕС, архив
ВМРО със сигнал срещу Младенов за околосветско пътешествие с държавни пари
63258
ВМРО със сигнал срещу Младенов за околосветско пътешествие с държавни пари
  • ВМРО със сигнал срещу Младенов за околосветско пътешествие с държавни пари

Бившият министър на външните работи Николай Младенов е използвал служебното си положение за десетдневно околосветско пътешествие с неясни резултати - затова алармира заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който внесе сигнал до премиера Марин Райков.

В него се настоява за спешна проверка на служебното пътуване на Младенов, извършено в края на януари и началото на февруари тази година. Бившият външен министър не беше открит за коментар.

От ВМРО питат по каква работа Николай Младенов е пътувал до дестинации като Франкфурт, Сао Паоло, Сантяго де Чили, Торонто, Вашингтон, Кувейт с билет на стойност над 37 000 лева, а времето между полетите е минимално.

„В Първия от тези сигнали уведомяваме служебния министър-председател, че Николай Младенов е нарушил закона, като в качеството си на министър не е уведомил, че е член на Управителния съвет на неправителствената организация „Гаврош", а второто нещо, което според нас е много съмнително, по което искаме проверка и изясняване на фактите и обстоятелствата, е един билет, платен от нас, българските данъкоплатци, в който Младенов е направил невероятен пирует из целия свят", добави Ангел Джамбазки.

От националното сдружение обявиха, че при неадекватна намеса на Министерски съвет ще внесат казуса в съда.