Велизар Енчев разкри скандал в парламента: Депутат от ГЕРБ напсувал Мая Манолова
Велизар Енчев разкри скандал в парламента: Депутат от ГЕРБ напсувал Мая Манолова / снимка: БГНЕС
Велизар Енчев разкри скандал в парламента: Депутат от ГЕРБ напсувал Мая Манолова
79142
Велизар Енчев разкри скандал в парламента: Депутат от ГЕРБ напсувал Мая Манолова
  • Велизар Енчев разкри скандал в парламента: Депутат от ГЕРБ напсувал Мая Манолова

Независимият депутат Велизар Енчев обвини колегата си от ГЕРБ Цветомир Михов, че е напсувал социалистката Мая Манолова. Случката се е разиграла тази сутрин в пленарната зала, но не пред микрофоните, а от депутатското място.

Пред Дарик Михов отрече да е използвал неприлични думи и дори обясни, че е говорил с Манолова и няма никакъв проблем в отношенията им.

В кулоарите на Народното събрание независимият депутат Велизар Енчев заяви, че ще сезира Етичната комисия в парламента заради вулгарното поведение на колегата си от ГЕРБ Цветомир Михов: „Това не е прецедент. Колеги твърдят, че неговото поведение било подобно и в предишния парламент. Вече сезирах Етичната комисия за поведението на Валентин Касабов, който заради това, че имам мнение за отпуската на депутати, ме нарече „крастава мърша". По отношение на Мая Манолова бих сторил същото, но нека го направят мъжете в парламента и защо не мъжете от ГЕРБ".

Енчев уточни, че под словесните обиди на Михов са попадали и други депутатки като Корнелия Нинова, както и две депутатки от „Атака": „Забележките са сексистки, а често пъти цинични. Днес за първи път беше псувня. Михов си позволи да коментира моето семейство и децата ми. В американската мафия има един принцип - не се посяга на честта на семейството на мафията. Михов очевидно не знае принципите на мафията - очевидно е мутра. С този изказ господин Михов се държи като парламентарна мутра. Ако премиерът Борисов не вземе съответните мерки, а Цецка Цачева не се намеси, очевидно ще трябва да се обърнем към мъжете в ГЕРБ".

Депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов обясни, че ако Енчев продължава с обвиненията, ще заведе дело за клевета срещу него: „Велизар Енчев има право да сезира когото пожелае. Аз мога да сезирам единствено българския съд, защото ако продължава с това си твърдение, ще заведа дело за клевета. Това е поредното активно мероприятие от негова страна, явно така е учен и така действа в българския парламент".

Михов изрази съжаление, че Мая Манолова се е „вързала" на това активно мероприятие: „Лично разговарях с нея. Няма човек, който да е чул или аз пък да съм казал такова нещо. Това е пълна инсинуация и лъжа".

Все още не е ясно обаче дали след празниците независимият депутат ще се обърне към Етичната комисия в Народното събрание.