Велислав Минеков
Велислав Минеков / БТА
Благодаря на екипа ми и на екипа на Министерството на културата за това, че за малкото време, което имахме да се сработим, даде всичко от себе си в името на това българската култура и най-вече – нашите творци, да получат не само надежда, а и възможност за развитие. Това заявява министърът на културата проф. Велислав Минеков в равносметката си за последните два мандата на служебното правителство.
 
"Благодаря на президента на Република България г-н Румен Радев за високото доверие, което ми оказа и което, вярвам, успях да оправдая", пише проф. Минеков в писмо.
 
Той пожела успех и кураж на своя наследник Атанас Атанасов, за да продължи "борбата с корупцията и с ниските стандарти; работата по осигуряване на прозрачни процедури при финансиране;  работата по увеличаване бюджета за култура; усилията за възстановяването на всички имоти на Министерство на културата; действията за възстановяване на НДК като водещ културен и конгресен център; изпълнение на меморандумите за превръщането на остров „Св. св. Кирик и Юлита” в световен културен център; да продъжи борбата за свободата на медиите, които са основен стълб на демократичното общество; превръщането на МК в модерно европейско министерство; над всичко да поставя интереса на творците, опазването на богатствата на България и запазване на достойното й място като държава с богата и древна култура", пише Минеков.