/ МЗХГ
Пореден опит за сплашване на горски служители е констатиран тази нощ, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и годите. Около 01.00 ч. при проведена съвместна акция на горски служители от  Бургас и Ново Паничарево е направена рутинна проверка.

Въоръжени с брадви бракониери нападат рибари на язовир "Стамболийски"
 
След нея е констатирано, че автомобилът на проверяващите, който бил временно паркиран в село Индже войвода, е залят с масло и са му отвинтени болтовете на гумите. Служителите са сезирали РПУ – Созопол. Извършват се следствени действия от компетентните органи. "Поредният вандалски акт срещу горската служба е реакция на засилените мерки и действия срещу бракониерството в района", коментират от ведомството.

Бракониери заплашваха горски, хванали ги на място
 
 Само преди няколко дни, на 7 юли 2017 г. около 22 ч. по време на специализирана акция проведена от същия екип на РДГ Бургас и ДГС Ново Паничарево е заловен бракониер, превозващ убит бременен заек. Незаконно убития и превозван дивеч е бил скрит в калника на Лада Нива.

Бракониери зарязаха кола с дърва, подгонени от горски
 
Джипът е спрян и заловен на селски път между селата Индже войвода и Крушевец и е бил управляван от член на ЛРС Ново Паничарево, ловна дружина с. Индже Войвода. Той е имал в себе си редовно издадено разрешително за лов на сръндак и хищник. На бракониера е съставен акт за установено административно нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча и колата му е задържана.