Валери Симеонов: През това лято туристите са по-малко, но приходите са нараснали

/ БГНЕС
През това лято броят на туристите е по-малко в сравнение с 2018 г., но има ръст на приходите, каза във Варна депутатът и лидер на НСФБ Валери Симеонов след заседание на областния съвет по туризъм в крайморския град.

Ангелкова и Валери Симеонов на алтернативни срещи с туристическия бранш във Варна

По думите му сведенията за криза в сектора са силно преувеличени. Освен че гостите от чужбина са по-платежоспособни, се отчита ръст и в посещаемостта на културните и исторически забележителности във Варна, каза още Симеонов.

Депутатът отчете, че няма сериозни проблеми с шума от заведенията в курортите около и във Варна. По думите му новият закон за шума е започнал да действа още преди официално да влезе в сила, благодарение на засиления контрол през последните 3 години. Симеонов припомни, че вече действат законови промени, които прецизират правилата за поставяне на преместваеми търговски обекти в големите курортни комплекси.

Край на действията „на парче“, започва дебат за цялостно развитие на българското Черноморие

Контролът ще осъществява дирекцията за строителен контрол, а не общините, което Симеонов отчете като много положителен фактор.

Депутатите отхвърлиха президентското вето за дивото къмпингуване

За промените в законодателството, касаещи дивото къмпингуване, депутатът посочи, че предложенията са направени от групата на обединените патриоти, а не от Министерството на туризма и сформираната от него работна група.
БТА