В. Каролев: Не може от Общината да не забележат преустройството на сградата
В. Каролев: Не може от Общината да не забележат преустройството на сградата / netinfo

Общинските служители от района, които не са осъществили контрол на срутилата се сграда и тези, които са правили преустройството са виновни за трагичния инцидент на „Алабин” 39, при който загинаха две момичета. Това заяви в предаването „Портфейл” на Дарик общинският съветник Владимир Каролев.

Общината е на 50 метра от сградата и няма как служителите да не са забелязали преустройството й. Първото нещо, което трябва да направи един общински служител, като види, че се извършва ремонт на сграда, е да провери дали има разрешение.

Ако се прагледа документацията на всяка общинска фирма и сделките, които са направени в периода 1996-2003 г., няма съмнение, че ще излязат далавери, каза още Каролев и допълни: "Предишните колеги от Общинския съвет и предишният кмет са работили с добри юристи, така че може да се окаже, че това е било узаконена далавера, но поне ще стане ясно, че е било нецелесъобразно".

********

Имам един въпрос, който може би всички хора си го задават, къде бяха обявите за тези толкова евтини апартаменти и къщи в центъра на София?

Те са правени с директни преговори. Или пък имаше един обичай – един вестник – хиляда души го четат сигурно – в петък публикува обявата за конкурс, примерно за продажба на имот на „Галатея” и в понеделник или вторник е конкурсът. Можете да питате г-н Батков, той е уважаван юрист, дали можеш да подготвиш каквато и да е документация за участие в конкурс за един работен ден. Това всичко бяха нагласени конкурси, нагласени преговори с потенциални „инвеститори”, абсолютно всичко е предварително нагласено. Но за да се спази буквата на закона бяха обявявани такива нагласени конкурси, за да не могат да ги гонят после и прокурорите.