/ Thinkstock/Getty Images
Прогноза за времето на 18 април, сряда
През нощта облачността от юг ще се разкъсва, но на места главно в Северозападна България ще има превалявания от дъжд. Ще е почти тихо, по Черноморието - със слаб северен вятър. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса.
 
Времето в следващите дни: повече слънце сутрин, следобед с превалявания (ВИДЕО)

В сряда над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителна ще е облачността в западните райони, където на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, по морския бряг - между 13 и 17 градуса.
 
Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.
 
Времето през април: от минус 1 до 33 градуса

В планините облачността ще е по-често значителна, като повече слънчеви часове ще има в Източна България. На места главно в югозападните масиви ще има краткотрайни превалявания, възможно е и да прегърми. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 15 градуса, на 2000 м - около 7 градуса.
 
Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност в часовете преди обяд по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Дневните температури ще достигнат 13-17 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg