/ БГНЕС, архив
Парламентът да обсъди като първа точка в четвъртък възобновяването на проекта АЕЦ "Белене", предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.
 
БСП внесе предложение за отмяна на мораториума за АЕЦ „Белене“

Предлага се депутатите да обсъдят две проекторешения - едното, внесено от "БСП за България", за отмяна на мораториума върху строителството на АЕЦ "Белене" и другото на управляващите - за възобновяване на действията по търсенето на възможности за изграждане на централата, съвместно със стратегически инвеститор.
 
Също в четвъртък се предвижда депутатите да разгледат проектите за модернизация на армията - за придобиване на бойна техника и на нов тип боен самолет.
 
Кабинетът одобри закупуване на изтребители и нова бронирана машина

В сряда е първото заседание за месеца и съгласно правилника на Народното събрание парламентарните групи могат да предлагат точки в дневния ред, които се включват без преди това да се гласуват.

От ПГ на "Обединени патриоти" са предложили депутатите да разгледат на първо четене промени в Наказателния кодекс. От ГЕРБ предлагат в дневния ред законопроект за ратифициране на Протокола за предварително изпълнение на Споразумението относно Единния патентен съд.

Министър Каракачанов: Парите за модернизация на Българската армия са необходими
 
Предвижда се тази седмица парламентът да избере и председател на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори. В проектопрограмата е още първото четене на законопроект за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, и на изменения в Закона за регистър БУЛСТАТ, както и второто четене на законопроекта за допълнение на Закона за кредитните институции.
 
Премиерът Борисов потвърди за интерес към рестарта на АЕЦ „Белене”

Предлага се депутатите да разгледат и Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България през 2017 г., както и да обсъдят на първо четене пет законопроекта за промени в Закона за устройство на територията.

В петък е предвиден редовен парламентарен контрол.