В цирк се превърна разпечатването на залите на антикорупционната комисия
В цирк се превърна разпечатването на залите на антикорупционната комисия / снимка: Sofia Photo Agency

Истински цирк се разигра в сградата на парламента на площад „Александър Батенберг". Поводът беше разпечатването на залите, в които се помещава Комисията за борба с корупцията. Те бяха запечатани вчера от специална комисия по заповед на председателя на НС във връзка с промяната на ръководството на антикорупционната комисия.

При отварянето на залите новият председател от Синята коалиция Димо Гяуров констатира, че голяма част от документите не са заведени. Той обясни, че залите са запечатани, за да се гарантира, че нито един от документите няма да изчезне. С малко закъснение се появи и доскорошният председателя на Комисията за борба с корупцията Яне Янев, който отправи обвинения, че помещенията са запечатани без всякакво основание. Той посочи, че от вчера не е наясно каква документация са изнесли проверяващите, след което напусна сградата.

Членовете на антикорупционната комисия се оплакаха, че Яне Янев е превърнал комисията в средства за себеизявление. Според тях той е вадел на светло само това, което му е угодно. „Комисията се превърна в ООД", коментира членът на комисията Валентин Николов от АТАКА.