Тридневен траур в град Левски заради смъртта на четирима мъже
Тридневен траур в град Левски заради смъртта на четирима мъже / Пресцентър на МВР-Плевен

Тридневен траур е обявен в град Левски във връзка с тежка катастрофа в района на Славяново, станала на 6 февруари, при която загинаха четирима млади мъже от града. Кметът на Община Левски Георги Караджов обяви 7, 8 и 9 февруари за дни на траур на територията на града, отменени са всички увеселителни прояви.

На 6 февруари около 18.00 часа на първокласен път в района на град Славяново водач на «БМВ» предприел тройно изпреварване, движейки се в посока село Тотлебен, при което се блъска в крайпътно дърво. При силния удар колата се е разцепила на две части през средата и дясната й част е паднала на пътното платно. В нея се ударил товарен автомобил „Фолксваген Транспортер", управляван от 54-годишен мъж от село Обнова, уточняват от МВР-Плевен.

Две от телата на пътници от леката кола са намерени при дървото, а други две тела са разчленени и части от тях са открити в крайпътната нива. До късно през нощта са продължили огледите на местопроизшествието. По първоначална информация причина за трагичния инцидент е шофирането с превишена скорост.

Други новини от Плевен