В събота преди обяд все още на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. През деня валежите временно ще спрат и облачността ще се разкъса. Привечер, под влияние на приближаващ от югозапад нов средиземноморски циклон, облачността отново ще се вплътни и ще започнат валежи от дъжд. Ще духа умерен, в Източна България и северно от планините и временно силен югозападен вятър.

Топло за ноември време с максимални температури между 15° и 20°, в София - около 15°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. На отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максимални температури: 18°-19°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна, на отделни места ще превали дъжд, по най- високите части – сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен югозападен вятър.  Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 5°.
 
 
Какво време ни чака през ноември

В неделя и понеделник ще бъде предимно облачно, с валежи, първия ден главно в западната половина от страната, през нощта срещу понеделник и в понеделник - из цялата страна, а на места ще са значителни. В неделя в по-голямата част от страната, а в понеделник в Източна България, ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад и ще остане топло. В понеделник, отначало в западната част на Дунавската равнина, до края на деня навсякъде, вятърът ще се обърне от северозапад, ще нахлуе сравнително по-студен въздух и температурите бързо ще се понижават.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.
НИМХ