/ БГНЕС, архив
Полицейски екипи ще охраняват всички места, където има масово събиране на граждани
Тежка техника на Жандармерията ще охранява Военния парад на 6 май
97216
Тежка техника на Жандармерията ще охранява Военния парад на 6 май
  • Тежка техника на Жандармерията ще охранява Военния парад на 6 май
Въоръжени екипи на СДВР и тежка техника на Жандармерията ще охраняват Военния парад на 6 май в София. Целият полицейски състав на столичната дирекция ще бъде ангажиран за организираните събитията по повод Деня на храбростта и на Българската армия. На официалните чествания няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво състояние, както и носещи остри предмети или оръжия.
 
Репетиции за Гергьовден: Хеликоптери и самолети в небето над София (СНИМКИ/ВИДЕО)

По повод честванията на Деня на храбростта и празника на Българската армия СДВР е ангажирало максимален брой полицейски екипи на всички места, където има масово събиране на граждани.
 
"Всички улици, които са към самото президентство, и прилежащата територия ще бъдат тампонирани с механизирана техника във връзка с обезпечаването и спокойствието на гражданите по линията на терора. Всички екипи, които са срещу активен стрелец, ще патрулират на уязвимите места в столицата - Централна жп гара, автогарите и местата, където има организирани културно-масови мероприятия", обясни комисар Борислав Муеров от СДВР.

Засилено полицейско присъствие по празниците, проверяват и за неплатени глоби
 
Засилено полицейски присъствие ще има и на всички основни трасета, където се очаква по-натоварен трафик. Началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски обясни, че от 16.00 до 20.00 ч. днес и на 7 май е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по магистралите и първокласната пътна мрежа в страната. Той допълни още, че на 5 и 6 май ще има и сериозни полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества на шофьорите на автомобили.
 
Рановски припомни също, че акцията на "Пътна полиция" за неплатени глоби продължава до 6 май включително.
 

БГНЕС, архив


"Нека всички водачи знаят, че ако бъдат проверени и се установи, че имат невръчени електронни фишове, те ще им бъдат връчени на място. Също така, ако имат неплатени глоби и са тръгнали някъде да празнуват, може да им се наложи да прекратят пътуването си, поради отнемане на свидетелството за управление до заплащане на глобите", акцентира той.
 
Комисар Муеров припомни, че на 5 май се чества празника на футболния клуб ЦСКА. За организираните събития в съботния ден също са предвидени полицейски екипи.
 

БГНЕС


Левски отбелязва годишнината на Гунди, ЦСКА стяга юбилей (ВИДЕО)

"През целия ден ще има мероприятия, които са ангажирани в Борисовата градина и по-специално на стадион "Българска армия". Там цялото парково пространство ще бъде обезпечено със сили на столична дирекция с конни разезди и водачи на служебни кучета", уточни комисар Муеров.

На 6 май до края на организираните мероприятия ще бъде спряно движението на автомобили на площад "Александър Невски", "Независимост", "Княз Александър 1 Батенберг", бул. "Цар Освободител" и площад "Народно събрание".
 
Водосветът на бойните знамена пред Паметника на Незнайния войн ще се проведе в 9.00 ч. сутринта. Там ще бъдат изградени КПП-та с рентгенови рамки за пропускане на гражданите и гостите на София. Няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво състояние, както и носещи опасни предмети и оръжия.