/ БГНЕС
За първи път във военния парад за празника на Българската армия на 6 май ще участва и представителна армейска рота от Република Македония. Според военния министър Красимир Каракачанов това е знак за партньорство и съюзничество.
 
Според министъра на отбраната на Република Македония Радмила Шекеринска, която е на посещение у нас, интензитетът на сътрудничество в областта на отбраната показва, че подписаният договор за добросъседство между България и Македония не е само на хартия.
 
Репетиции за Гергьовден: Хеликоптери и самолети в небето над София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Шекеринска благодари за подкрепата, която България оказва на Република Македония за членството й в НАТО и ЕС като подчерта, че тя е много важна за страната й. П
 
Участието на представителна армейска рота на Република Македония във военния парад за празника на Българската армия е знак за партньорство и съюзничество, заяви министър Красимир Каракачанов.
 
Министър Каракачанов: Парите за модернизация на Българската армия са необходими

По повод 140-та годишнина от създаването на Българската армия, тази година военният парада за Деня на храбростта на 6 май ще е по-мащабен. В него ще участват над 1600 военнослужещи от Въоръжените сили, ще бъдат представени 52 верижни и колесни бойни машини на Сухопътните и зенитно-ракетни войски, както и 14 вертолета и самолета на Военновъздушните сили. 
 

БГНЕС


По традиция парадът ще бъде открит от вертолет "Ми-17" на Военновъздушните сили, носещ националния флаг на Република България. При изпълнението на Националния химн по време на парада ще бъдат изпълнени 20 артилерийски салюта.
БТА