учебни стрелби
учебни стрелби / пресцентър, Министерството на отбраната
Тактически учения с бойни стрелби с участието на механизирани роти и самоходни артилерийски батареи от състава на 61-а Стрямска механизирана бригада се проведоха на учебен полигон „Корен“ под ръководството на командирите на формирования.

Подготовката включваше развръщане на маневрени формирования и формирования за бойна поддръжка, организиране на бойни действия и взаимодействие на местността, както и управление на формированията при водене на настъпателни бойни действия.

При изпълнението на задачите маневрените формирования бяха поддържани от самоходната минохвъргачна батарея, зенитно-ракетния артилерийски взвод и смесения противотанков взвод на 1-и батальон от състава на бригадата.

По време на ученията военнослужещите показаха висока мотивация и демонстрираха способностите си за изпълнение на поставените им задачи в условия, близки до реалните.

В периода 13-15 юни предстои провеждането на тактическите учения „Мирен страж – 23“ и „Огнена дъга – 23“ за сертифициране на 1-и механизиран батальон и 61-и самоходен артилерийски дивизион от състава на 61-а механизирана бригада като част от състава на пехотна бригада „тежък тип”, както и тактическото учение „Стоманен щит – 23“ с 61-и танков батальон от Центъра за подготовка на специалисти - Сливен.