Тачева и Гагаузов влязоха в спор за сградата на нотариата
Тачева и Гагаузов влязоха в спор за сградата на нотариата / снимка: Sofia Photo Agency
Тачева и Гагаузов влязоха в спор за сградата на нотариата
21236
Тачева и Гагаузов влязоха в спор за сградата на нотариата
  • Тачева и Гагаузов влязоха в спор за сградата на нотариата

Правителството не одобри предложението на регионалния министър Асен Гагаузов сградата на нотариата, в центъра на столицата, да бъде прехвърлена на Комисията за контрол на специалните разузнавателни средства, оглавявана от Бойко Рашков.

Преди редовното заседание на кабинета правосъдният министър Миглена Тачева влезе в задочен спор с Гагаузов и категорично се противопостави на идеята за отнемане на сграден фонд от правосъдното ведомство.

Пред журналисти Гагаузов коментира, че ако този вариант на решението не бъде приет, той ще предложи комисията да получи част от сградния фонд на Министерство на образованието. "Структурата на Бойко Рашков също е второстепенен разпоредител към Министерството на правосъдието. Аз няма да им бъда арбитър", каза Гагаузов.

След редовното заседание на кабинета Тачева отбеляза, че търсенето на сграда за Комисията по СРС-тата продължава, като въпросът може да бъде решен още във вторник следващата седмица. Предложението на Гагаузов бе внесено като извънредна точка в дневния ред на заседанието, след като бе отложено миналия четвъртък.