/ Dariknews.bg, архив
Спешният медик и председател на Асоциацията на работещите в спешната помощ д-р Десислава Кателиева е била съкратена от „Пирогов” днес след година работа в лечебното заведение. Това обяви самата тя пред Дарик, като изрази убеждение, че отстраняването й е било „поръчково”.
 
Според Кателиева отстраняването й е свързано с факта, че „има смелостта да казва истини”.

Линейки закъснявали заради пациенти, на които не им се чакало пред лекарски кабинети
 
Спешният медик изрази недоволство от смяната на ръководството на „Пирогов”, а преди седмица се включи заедно с няколко специализанти в друго недоволство, провокирано от желанието на травматолога д-р Атанас Кацаров да напусне Клиниката по детска травматология заради предстоящ ремонт. Впоследствие обаче се оказа, че ремонтът е иницииран от предишното ръководство на болницата, а специализантите поднесоха своите извинения за проявата.
 
Напрежение и оставки в "Пирогов"

Днес д-р Кателиева сигнализира, че е съкратена от „Пирогов” и изрази убеждение, че отстраняването й е „поръчано от здравния министър д-р Илко Семерджиев”.

"С моите 22 години стаж в спешната медицина не съм нужна на болница "Пирогов". За мен това беше отвратително. Всичко друго очаквах, но по този начин да ме изхвърлят от болницата, след като имам специалност, стаж, добър лекар съм. Това е унизително", каза докторът.
 
Кателиева бе назначена преди година в „Пирогов”, когато министър на здравеопазването бе д-р Петър Москов.

Здравният министър смени шефа на "Пирогов"

От лечебното заведение обаче обясниха, че Десислава Кателиева е работила в "Пирогов" на втори трудов договор. Той е бил прекратен заради това, че медикът е надхвърлил часовете, в които може да работи по закон. За неспазеното предизвестие Кателиева е получила и съответното обезщетение.
 
От болницата са категорични, че прекратяването на договора е в съответствие с действащото българско законодателство.