Съдът отложи делото срещу прокурорите, хванати с подкуп
Съдът отложи делото срещу прокурорите, хванати с подкуп / снимкa: Sofia Photo Agency, Камелия Атанасова

Софийският градски съд отложи делото за подкуп срещу прокурорите Боян Тошев и Георги Манасиев. По време на заседанието показания даде апелативният прокурор във Варна Лъчезар Добрилов, който заяви, че отдавна са се носели слухове за това, че Манасиев е купил поста си на районен прокурор във Варна.

Миналото заседание по делото бе отложено заради отсъствието на апелативния прокурор Лъчезар Добрилов, който даде информация, че срещу Районната прокуратура във Варна миналата година е имало три проверки по жалба на служители там. След заседанието Манасиев отрече да е давал подкуп, както и да е подавал административната си оставка пред прокуратурата.

Двамата магистрати бяха задържани на 5 април миналата година. Обвиненията бяха, че варненският прокурор Георги Манасиев е дал сумата от 1500 евро на софийския си колега Боян Тошев от Върховната касационна прокуратура, за да му съдейства да бъде назначен за шеф на районната прокуратура във Варна.

Двамата бяха задържани при специализирана акция и използване на специални разузнавателни средства, вследствие на което Манасиев бе спипан с подкупа. Следващото заседание по делото ще бъде на 1 април – очаква се тогава да бъдат разпитани още служители от Районната прокуратура във Варна.