Съд постанови 2 години затвор за разпространение на хероин
Съд постанови 2 години затвор за разпространение на хероин / netinfo

Окръжният съд в Благоевград постанови присъда от две години затвор на 29-годишния Иван Карабелски за разпространение на наркотици. Освен това Карабелски е осъден да плати и глоба 5 000 лева. Решението на съда може да бъде обжалвано в 15-дневен срок.

В хода на следствието бяха изтъкнати доказателствата, които потвърждават, че при полицейска операция в дома на подсъдимия на 2 юли миналата година са намерени 30 пакетчета хероин с висока концентрация на активно действащ компонент.

В подкрепа на обвинението са дадени и свидетелски показания от лица, които са купували хероин от Карабелски. Лицето е с условни присъди.

Защитникът на Карабелски - Красимир Аврамов, изтъкна факта, че медицинско свидетелство потвърждава, че клиентът му е с тежка форма на зависимост и че борбата на неговите роднини е да го откъснат от този омагьосан кръг. Аврамов добави, че Карабелски се е лекувал в лечебно заведение и призова съда той да бъде изпратен в комуна в Испания.

За съхранение на наркотични вещества присъдата е от две до осем години. Според защитника медийният интерес е допринесъл за постановената ниска присъда на клиента му.

Други новини от Благоевград