Свидетел по делото „Октопод нападнат с брадва, друг загина в катастрофа
Свидетел по делото „Октопод нападнат с брадва, друг загина в катастрофа / снимка: БГНЕС
Свидетел по делото „Октопод" нападнат с брадва, друг загина в катастрофа
82740
Свидетел по делото „Октопод" нападнат с брадва, друг загина в катастрофа
  • Свидетел по делото „Октопод" нападнат с брадва, друг загина в катастрофа

Двама от основните свидетели в мега делото „Октопод" претърпяха тежки инциденти в деня, в който Специализлираният съд проведе поредното заседание от процеса.

При автомобилна катастрофа на АМ „Тракия" край Чирпан е загинал 50-годишният Георги Цветанов. Около 13 часа следобед днес в тетевенско село пък е бил нападнат бившият служител на НСО Пламен Устинов, чиито показания станаха причина за ареста на Алексей Петров през 2012 г.

Вчера около 22.30 часа вечерта Георги Цветанов пътувал по магистралата край Стара Загора. Плевенчанинът е управлявал лек автомобил Фолксфаген „Голф", но внезапно загубил контрол и излязъл от пътя. Колата буквално прелетяла няколко метра, преобърнала се, след което се забила в крайпътна нива.

При транспортирането му към болница Цветанов починал. Той е бивш шеф на плевенския клон на Първа частна банка, след което е разследван за фалита й. Той е сред основните свидетели по делото срещу Алексей Петров, което се точи на първа инстанция от години.

При катастрофа загина основен свидетел по делото "Октопод" (СНИМКИ)

Важни с показанията си по делото е и 45-годишният бивш служител на НСО Пламен Устинов. Малко след 13.30 часа днес в полицията е получен сигнал за тежък инцидент в село Гологово.

От официалната информация на МВР по случая става ясно, че при улична междусъседска свада Устинов е бил нападнат с брадва. Той е откаран в болница и в момента лекарите се борят за живота му. През 2012 г. Пламен Устинов дава показания, в които твърди, че Алексей Петров е поръчал убийството на бизнесмена Васил Божков. Думите му, дадени под клетва, стават причина за втория арест на Алексей Петров тогава.