Стартира националната кампания Бебетата на европейска България
Стартира националната кампания Бебетата на европейска България / netinfo
Започна Национална кампанияБебетата на европейска България”, която ще преброи колко бебета ще се родят в страната до 1 юни. Организатор на инициативата е Дарик радио.

В кампанията могат да бъдат записани всички бебета, родени в България след 9 април 2007 г. „Бебетата на европейска България” стартира днес, 9 април, точно в 9.00 часа в ефира на Дарик и ще приключи на 1 юни – Денят на детето. Дарик радио и официалният медиен партньор на инициативата, заедно с БНТ и информационния сайт DarikNews.bg, ежедневно ще следят хода на кампанията и ще информират за броя записани бебета за участие в нея. Първите 1000 бебета, включени в кампанията, ще получат специални подаръци, а едно от всички бебета ще бъде избрано за Бебе на България.

Изборът ще бъде определен чрез жребий измежду всички записани и ще бъде направен на 1 юни 2007 г. Бебето на годината ще получи на 1 юни пълно обзавеждане на детска стая. Родените след 9 април 2007 г. бебета, могат да бъдат записвани денонощно на мобилен номер 1322, който е достъпен от мрежата на всички мобилни оператори. Всички записани бебета, на които бъде изпратена и снимка на e-mail: bebe@darik.net ще присъстват и в уебсайта на кампанията: bebe.darik.bg.

По време на кампанията Дарик радио и БНТ ще излъчат серия от предавания, а информационният сайт DarikNews.bg серия от материали, които ще съобщават за хода на инициативата, ще предоставят повече данни, актуални новини и полезна информация за всичко, което вълнува семействата и близките на записаните деца. Информационните блокове ще дават и полезна информация и съвети на специалисти във връзка с храненето и отглеждането на децата в първите месеци след тяхното раждане, полезна информация за родителите, потребителски съвети за играчки, храни и дрехи.

Трите медии ще излъчват и интервюта с изявени български медици, родители на записани деца, представители на неправителствени организации. Дарик радио и БНТ ще организират и уеб-форум на официалния сайт на кампанията bebe.darik.bg, в който родителите на записаните бебета ще имат възможност да дискутират помежду си. Кампанията „Бебетата на европейска България” има за цел да привлече вниманието на обществеността върху демографските проблеми в страната като акцентира върху положителните аспекти на това да бъдеш родител.