Станишев ще получи „заповед за уволнение” от народа
Станишев ще получи „заповед за уволнение” от народа / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Заповеди за „уволнението" на правителството ще получи на 22 септември – Денят на независимостта - премиерът Сергей Станишев. Те ще бъдат подписани от българите, включили се дотогава в подписката на СДС, ДСБ и ГЕРБ срещу управлението на тройната коалиция. Тя стартира тази сутрин на повече от 20 пункта в столицата и на десетки в други градове на страната.

Три са основните мотиви за смяна на правителството в т.нар „заповед за уволнение" на кабинета "Станишев" - корупция по всички етажи на властта, некомпетентност в управлението на държавата, провал на членството на България в Европейския съюз. Под красиво оформената заповед трябва да напишете трите си имена, дата и да се подпишете. Ето какво казаха някои софиянци, които вече се включиха в инициативата, носеща името „Аз съм европеец":

„Това правителство вече ни омръзна. Само обещава, не върши нищо и гледа да си напълни джобовете. Особено тази коалиция с Доган – него пък въобще не мога да го понасям."

„Това правителство е крадливо. Не правят нищо нито в социална, нито в икономическа сфера, нито в някаква друга".

„Това правителство първо е крадливо. Второ – не си изпълнява обещанията пред хората. Станишев обеща да прави ревизия на имотите на Царя – не го направи. Както и много други неща. За мен са корумпирани, мошеници, които лъжат народа".

Активистите на СДС, ДСБ и ГЕРБ ще обикалят страната до 21 септември. В София пунктовете ще има пред НДК, в Южния парк, край Парламента и Министерски съвет, на Лъвов мост, при езерото „Ариана". Събирането на подписи под заповеди за "уволнение" на кабинета Станишев е първият етап от общите протестни действия на десните партии срещу управлението на България.