Според ген. Танов братя Галеви ще се появят още днес
Според ген. Танов братя Галеви ще се появят още днес / снимка: Sofia Photo Agency

Бившият директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов потвърди, че когато е оглавявал службата, е имало оперативна работа срещу братя Галеви по редица направления. За съжаление службата не можа да приключи работата си, заяви Танов в предаването „Дарик кафе”. След срещата на Галеви с бившия вътрешен министър Румен Петков стана ясно, че оперативните действия срещу тях не можеха да продължат, каза още Танов.

Той допълни, че е удовлетворен от предприетата вчера акция на органите на реда в Дупница и добави:

За много голямо съжалениe службата нямаше възможност да свърши работа, защото вие знаете какво се случи – прословутата среща, оттук нататък беше ясно, че БОП проявява интерес към тези лица и реално погледнато оперативна работа беше невъзможно повече да се върши спрямо тях.

Имаше ли "чадър" над тях?

Естествено, че има "чадър". За да се превърне Дупница в частен град, не може да стане без "чадър". В момента, когато държавата предприе някакви действия, тях ги няма, което според мен косвено показва, че не са толкова чисти колкото искат да се представят, защото ако те нямаше от какво да се притесняват, спокойно можеха да изчакат проверката, да присъстват на всичко, което се извършва спрямо тях.

Вашата прогноза, ще ги открие ли МВР или има вероятност да се покрият за доста време?

Аз не смятам, че те ще се покрият. Може би още днес ще се появят. Трудно е да се прави прогноза какъв ще бъде резултатът, защото не разполагам с информация, която да ми даде сигурност и гаранция, че всичко, което в момента се прави, е добре подготвено, но самият факт, че се пристъпи към такава реализация, за мен е успех.